Åben uge på Østen Om ved Bjerringbro

Fra 05.06.2018 07:00 indtil 10.06.2018 21:00
Skrevet af Miriam Poulsen
Ele og Steen Bonde 86 115 345

Åben uge betyder, at alle er inviteret til at være med i samtaler omkring livet og troen, meditation og bibliodrama. Der er oplæg, men det er hovedsageligt dialogen, der vil være samtaleformen. En uge, hvor der er plads til at spørge højt op og langt ud. Vi får besøg af Michael Highburger, som til daglig og gennem de sidste 18 år har boet i Ramana Ashram i Tiruvannamalai i Sydindien. Kom og vær med i samtalen. Og Chai hører sig til... selvfølgelig!

Tema: Jeg tilgiver dig – verdens farligste sætning?

Tilgivelse er et centralt ord i det kristne evangelium. Det går som en rød tråd gennem beretningerne om Jesus, og som noget af det sidste sagde han den velkendte sætning: ”Fader tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.”

Det lyder måske enkelt at sige "jeg tilgiver dig". Men i praksis viser det sig, at det let kan medføre komplikationer i de mellemmenneskelige relationer. Skyld kalder på tilgivelse. Tilgivelse infiltrerer sig bare også nemt med synd, skam, magt, ansvar, kærlighed og had, fjendskab, forsoning, hævn, dom og fordømmelse, frihed og befrielse. Er det muligt at italesætte disse forhold som eksistentielle problematikker og uden at få moralske skrupler?

Vi vokser med ansvaret. Tilsvarende bliver vi mindre, når vi har et ansvar, vi ikke vil tage på os. Sådan er det også med skylden. Den må have sin rette plads. Er vi skyldige, må vi tage skylden på os for at kunne rejse os som værdige mennesker. Og den skyld, vi ikke tager, forsvinder ikke bare ud i den blå luft. Der er en anden, der kommer til at bære den. Hvordan kan vi filtre os ud af hinanden? Tage og slippe ansvar?   

Og hvad med troen. Finder vi dér hjælp, vejledning og trøst i forhold til tilgivelsen eller bliver troen her nærmere en belastning?  Tilgivelse – uanset om det er noget vi giver til andre eller andre giver til os, skulle egentlig sætte os fri. Men hvorfor bliver vi så ofte mere belastede af det end frisættes? Hvad er det lige, vi ikke har forstået om tilgivelse? 

Kom og vær med i samtalen.

 

Overnatning og omkostninger

Det er gratis at deltage, men man må meget gerne give et bidrag (vejledende: 100 kr. om dagen). 
Man kan komme så mange dage man vil. Mht. programmet skal ankomsten dog ske inden kl. 14.00 eller efter kl. 18.00.
Man kan slå telt op i haven. Vi kan også være behjælpelig med at finde anden overnatning. 
Der kan højest deltage 25 personer om dagen.
Vi sørger i fællesskab for madlavning og opvask.

Tilmeldingsfrist: 28. maj, formiddag.

Gå til tilmelding her.

Dagsrytme

07.00 – 09.00  Morgenmad

09.00 – 12.00  Meditation / Refleksion i stilhed 
– i skoven eller i huset med mulighed for samtaler i mindre grupper.
12.00 – 14.00  Frokost og pause
14.00 – 17.00  Samling og samtale eller bibliodrama
- med indlæg fra Michael Highburger
17.00 Chai-pause
17.00 – 18.00  Fælles madlavning
18.00 – 19.00  Aftensmad
19.00 – 21.00  Samling med andagt, sang og hygge.
 
OBS: To eftermiddage (torsdag og lørdag) spiller vi bibliodrama.