VÆKST - Mønsterbryderkursus

Fra 10.11.2021 15:00 indtil 01.11.2022 15:00

 

OBS: Bemærk de tidligere anførte ændrede datoer pga Covid-19           

ER DU FANGET I ET MØNSTER?

Nyt Mønsterbryderkursus på Shalom Konferencecenter i Blendstrup ved Randers. 

Det er med stor glæde at vi nu igen kan annoncere Mønsterbryderkursus på Shalom. Kurset er udviklet af Peder Poulsen og nogenlunde identisk med de tilsvarende kurser, som har kørt på Kolding Internationale Højskole og på Mariager Højskole.

Hvad vil mønsterbryder sige i denne sammenhæng?

Mange af os oplever at sidde fast i hæmmende vaner og følelser, der overmander os, og negative tanker, der ikke lige lader sig ændre. Disse vaner, følelser og tanker (mønstre) vanskeliggør vores relationer, ofte også relationen til Gud og os selv.

De kan ytre sig på mange destruktive måder, der har det tilfælles at samhørigheden med andre lider skade. At være mønsterbryder er at tage ansvar for at åbne sig for forandring i et omsorgsfuldt fællesskab, hvor vi arbejder sammen på hinandens heling og vækst. Gennem undervisning, samtale, terapi, åndelig vejledning og bøn i et varmt miljø, vil kurset skabe mulighed for en dybtgående forandring. Fællesskabet virker i sig selv helbredende f. eks ved at give os indblik i de områder i vores liv vi er blinde overfor. Fællesskabet på kurset er det forum, hvor de gamle mønstre kommer til syne igen, men nu kan tages op til overvejelse, og nye måder at være sammen på kan indfinde sig.

Du lærer

- at blive ven med dig selv

- at blive en god samtalepartner

- at blive en del af løsningen frem for en del af problemet

- at mestre dit liv og træffe gode valg for dig selv

- at bryde offerrollen

- at få øget indsigt i relationernes komplicerede univers

- at tage vare på egne fysiske, psykiske, sociale og åndelige behov.

Samtidig vil undervisningen og erfaringen i grupperne gøre dig til en god team-spiller f. eks som gruppeleder på jobbet og i menigheden. Vi deler liv og få del i hinandens proces. Derved læres processen og kan gives videre.

Vækstunivers

Efter mønsterbryderkurset er der mulighed for deltage i et vækstunivers for tidligere mønsterbryderedeltagere -  og andre interesserede - og til gavn for andres og egens vækst ved feks. at være refleksionpartnere for de næste kursister og/eller være aktiv i Lyttekorpset.

Læs mere om disse muligheder for at lære mere, træne og bruge de nye færdigheder her på www.bevidsteborgere.dk eller www.andelsbyen.dk.

Hvem er det for

Alle der har lyst til at lære om livet i relationer. Der kræves ingen særlige forudsætninger.

Tid og sted

Mønsterbryderkurserne strækker sig over 6 særskilte moduler fra onsdag kl. 15.00 til næstfølgende søndag kl. 15.

Det er at betragte som eet sammenhængende kursus.

 

Mønsterbryder på Shalom med start d. 10. november 2021

 Kursusdel I 10. - 14. novemer 2021  Livsfortælling – fortæl din livshistorie og lær aktiv lytning.

Kursusdel II 2. - 6. februar 2022 Tag ansvar - personlig målsætning – herunder reflektioner over min rolle i min opvækstfamilie og min egen familie.

Kursusdel III 11.  - 15. maj 2022 Sorg og krise – tabene i mit liv.Mit slægtstræ og den indre og ydre familie.

Kursusdel IV 10. - 14. august 2022 Processen mod forvandling - Hoved - hjerte - krop, herunder kognitiv terapi og IFS (Indre Familie System).

Kursusdel V 26.  - 30. oktober 2022 Medafhængighed – jeg vinder min energi tilbage ved sætte sunde grænser for mig selv. Herunder introduktion til enneagrammet

Kursusdel VI 11. – 15. januar 2023 Evaluering og ny målsætning – herfra og videre oplivet og oplyst med ny passion.

Pris

kr. 2.500 pr. modul. I alt for seks moduler kr. 15.000.  Kurset kan betales i rater.

Prisen inkluderer kost og logi samt kursusafgift og kursusmateriale.

Tilmelding

Tilmelding gerne nu og senest en måned før første modul begynder.  Tilmelding kursusleder Peder Poulsen mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.; mobil 2043 6732. 

Praktisk

Der er et maksimalt deltagerantal på 18. Alle kursister får tilknyttet en personlig refleksionspartner, gennemgår en afsluttende evaluering og tildeles et kursusbevis.

Der er overnatning på dobbeltværelse. Campingvogn kan medbringes.

Kursets form er undervisning og smågruppesamlinger afvekslende med individuel refleksion og terapeutisk samvær og samtale. Alt sammen rammet ind af retrætens tidebønner. Der lægges vægt på en varm og gæstfri atmosfære.

Undervisere

Peder Poulsen er hovedunderviser og kursusleder. Forskellige undervisere medvirker.

Læs mere om mønsterbryderkurset

Hvis du vil modtage information om mønsterkurserne og andre tilbud så kig på www.bevidsteborgere.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet.

Tidligere kursister fortæller

Jeg blev af mine præster i kirken opfordret til at tage på mønster-bryderkursus, da jeg havde nogle ting/mønstre, jeg blev ved at slås med i forlængelse af mine oplevelser som barn, hvor jeg var blevet seksuelt misbrugt. Jeg vil sige, at det er det bedste, jeg har gjort for mig selv. Det har sat så mange ting på plads for mig, og jeg er blevet skubbet i den rigtige retning. Jeg er faldet til ro i den person, jeg er, og kan i dag elske mig selv som det menneske, Gud har skabt. Min mand har fået en ’ny’ kone og mine børn en ’ny’ mor. Jeg glæder mig til fremtiden, og hvad Gud vil bruge mig til. Før var det med frygt og bæven jeg tænkte på fremtiden, nu med glæde og mod på livet. Så har du nogen ting, du godt kunne tænke dig, der var anderledes, så tag på mønsterbryderkursus og være god ved dig selv. Karen Hemdrup, Vejle.

Kurset har været en øjen-åbner. Jeg har fået bedre kontakt med mine indre tanker og følelser og er også blevet bedre til at udtrykke det. Jeg har lært mig selv bedre at kende. Kursist fra Mønsterbryder #4.

At være på mønsterbryderkursus har for mig været en spændende proces. Her har jeg fået lov at tage del i andres vandring i livet, deres oplevelser, kampe og udfordringer, men ikke mindst: her har jeg fået lov at dele min egen historie, reflektere over dens betydning og i samværet med andre, få startet en proces, hvor den gamle historie ikke længere skal styre mig. Undervejs på denne vej har jeg opdaget en masse små piger inden i mig, som har fået lov at komme til udtryk, og som jeg kunne begynde at møde som en voksen, der kan og tør rumme dem. Det har været rigtig hårdt, at lade alle disse piger komme frem, man i en atmo-sfære af kærlighed, nåde og tilgivelse kan alt lade sig gøre – og den atmosfære har været til stede her. Jeg har på kurset mødt mennesker, som har fremkaldt det værste i mig, men netop dette har fremmet processen, for så kunne jeg få lov at sætte ord på hvad der skete. Jeg er ikke endt ud som færdig. Processen foregår stadig, men jeg tager herfra med en tro på, at jeg er et værdigt menneske, som har noget at byde på. Hanne Bork, Odense.

Mønsterbryderkurset er et samarbejde mellem

Dybere Liv Netværket ved Dansk Oase og Farmen Familierådgivning.