”Vær altid glade” – livsmod og erfaringen af Ånd, Retrætedage på Nygård

”Vær altid glade” – livsmod og erfaringen af Ånd, Retrætedage på Nygård

Fra 21.03.2021 18:00 indtil 23.03.2021 18:00

Ved Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Als

Skrevet af Miriam Poulsen

tilmelding@nutidig-kristen-spiritualitet.dk

https://nutidig-kristen-spiritualitet.dk/retraeter/

Kategorier: Troshjælp kursus, Troshjælp praksisgruppe

Hits: 230


”Vær altid glade” – livsmod og erfaringen af Ånd

Retrætedage på Nygård, 21-23. marts 2021

Glæde spiller en afgørende rolle i kristendommen.
Glæde er knyttet til den tanke, at Guds liv lever og er til stede i mennesker – og i alt, hvad der er til.

Jesus vil tale om, at glæden er forbundet med gudsrigets nærvær. For Paulus er det Åndens impuls, der skaber den dybe glæde i mennesket. Og Luther knytter taknemmelighedens glæde sammen med Guds kærlighed og syndernes forladelse

Vi vil på denne retræte – gennem meditativ praksis – fordybe forståelsen af glædens fænomen og den brede vifte af nuancer, som glæden forbinder sig med. Vi skelner f.eks. mellem den emotionelle glæde, der kommer og går – og så den dybereliggende glæde, som er der hele tiden, uanset hvordan det overfladiske humør er. Den er forankret dybt i brystet/hjertet, og opstår af kontakt til Ånd.

Problemet er, at vi alt for let lukker af for denne dybt forankrede glæde. Det sker dels af uopmærksomhed eller sløvhed, og dels fordi vores opmærksomhed bliver fanget af bekymringer, stress, forkerthed og tvivl om os selv. Vores selvforståelse og identitet hviler hellere i bekymring end i glæde.

Vi vil derfor også igennem disse retrætedage søge at iagttage, hvordan vi holder glædeserfaringen på afstand. Sådan at vi mere opmærksomt kan vælge den dybe og varige glæde, der aldrig tager af – og som er baggrund for Paulus enkle påmindelse til menigheden i Thessaloniki: ”Vær altid glade” (1. Thessalonikerbrev kap 5.16).

Retræteledelse:  Peter Ruge
Tilmelding:  inden 1. januar på : Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sted: Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg
Tid.  Start søndag d. 21. marts kl. 18. Indkvartering fra kl. 16. Slut tirsdag 23. marts kl. 18.00
Pris:  1500 kr. – og for medlemmer af foreningen: 1200 kr. – inkl. kost og logi. Interesserede med kun en lille økonomi kan søge om nedslag i prisen.