Hjælpemidler

Velkommen til denne side, hvor du kan præsentere hjælpemidler til f.x. bøn. Har du emner til denne side, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Bedestol

Kors

Kristuskransen

                      KBH 14.3.2013

Mit møde med Kristuskransen

Efter mange år i den teosofiske verden med den hertil hørende esoteriske lære er jeg i de sidste par år søgt tilbage mod min kristne baggrund, sådan at forstå at jeg søger den kristne spiritualitet, som ikke har været at finde i min færden hidtil. Jeg savnede kærlighedsbudskabet som for mig er central i kristendommen, men som jeg ikke finder på samme måde i den mere mentalt orienterede esoteriske lære (der så til gengæld tilbyder et bud på en kosmisk forståelse af mysterierne, hvilket jeg også har brug for med en naturvidenskabelig baggrund).

I min søgen efter den kristne spiritualitet fandt jeg frem til Betlehemskirken i KBH og mødte her Lene Skovmark. I samtale med hende fortalte hun om kristuskransen og at hun afholder kurser, hvor vi lærer denne krans og dens budskaber/symbolik at kende. Jeg fulgte et af kurserne og blev dybt grebet over den psykologiske/åndelige udviklingsvej, der ligger i perlernes symbolik. Jeg er også uddannet i psykologi og dette, min egen udviklingsvej samt læsning af Lene Højholts bog ”Vejen – en meditativ fordybelse i Johannes evangeliet” kom til at danne en helhed med kristuskransen – denne som noget helt konkret og ikke abstrakt.

Jeg var i den periode kraftig ramt af eksistentiel stress og kristuskransen blev midlet til at holde tankerne fast, ved at vælge den aktuelt mest brugbare perle og ikke blive offer i tankemylderet – dette især om natten, hvor man lettest bliver dette tankespinds offer- jeg er stort set ude af min stress nu og er kristuskransen dybt taknemmelig – sover fortsat hver nat med den på og bruger den, hvis der opstår behov – under alle omstændigheder giver den mig et fast holdepunkt ved sin fysiske eksistens og dermed en tryghed i en sommetider rodet verden.

Dette er meget specielt for mig, idet jeg nok ikke skal mere end 3 år tilbage fra at have moret mig over mennesker, der sidder med deres bedekranse af forskellig udformninger og betydninger og er dybt optaget heri.

Mener i øvrigt at kransen er så universel, at den kan bruges i mange andre også ikke direkte kristlige sammenhænge, bærende navnet ”livets perler” – Lene og jeg har da også anvendt den i et forløb, hvor deltagerne selv bandt kransen perle for perle og hvor Lene og jeg hhv kom med indlæg fra det bibelske og fra læren om det esoteriske (teosofiske). Deltagerne var så glade for kurset, at vi i dag kører videre som en fordybelsesgruppe med dem og med kransen som det bærende element.Hanne

Jeg har fortalt om kransen til venner og bekendte og flere bærer den i dagJ

Bedste hilsner

Hanne Beck